Frittata z pomidorkami koktajlowymi i łososiem

gwiazdkaPrzedstawiam Wam dziś przepis na szybką frittatę, czyli pewien rodzaj omleta, z pomidorkami koktajlowymi i kawałeczkami wędzonego na gorąco łososia. Taki obiad nadaje się zarówno dla tych, którzy nie mają problemów z nadwagą jak i tych liczących kalorie! Smacznego!

DSC_0151 DSC_0158

Składniki:

  • 200g pomidorków koktajlowych
  • 5 jajek
  • kawałek wędzonego na gorąco łososia
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • zioła prowansalskie
  • sól i pieprz

Pomidorki koktajlowe myjemy i kroimy na pół. W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy jogurt naturalny, zioła prowansalskie, szczyptę soli i pieprzu i wszystkie dokładnie mieszamy. Niewielki kawałek wędzonego na gorąco łososia bez skóry kroimy na małe kawałki. Do żaroodpornego, płaskiego naczynka wylewamy jajeczną masę. Układamy na niej pomidorki koktajlowe i kawałki łososia. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C i wkładamy do niego naczynie z masą. Pieczemy aż masa równomiernie się zetnie, ok. 25 minut.

Advertisements

Otagowane:, , , , ,

One thought on “Frittata z pomidorkami koktajlowymi i łososiem

  1. jula 3 listopada 2013 o 2:47 pm Reply

    uwielbiam frittatę, a jeszcze z pomidorkami i łososiem… bajka!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d bloggers like this: